Eladó ház Sárospatak, 37.900.000 Ft, 112 négyzetméter
37,9 mFt
Sárospatak,
eladó ház
Méret:
112 négyzetméter
Szobák:
3
Fűtés jellege:
Cserépkályha
Ingatlan adatai
Értékesítés típusa:
eladó
Ingatlan típusa:
ház
Jelleg:
családi ház
Település:
Sárospatak
Alapterület:
112 négyzetméter
Ár:
37.900.000 Ft
Ingatlan azonosító:
10341665
Szintek száma:
földszintes
Szobák száma:
3
Fűtés jellege:
cserépkályha
Elhelyezkedés:
panorámás
Kor:
50 évesnél régebbi
Telekterület:
12359
Telekterület típusa:
négyzetméter
Ingatlan leírás
Eladásra kínálom a híres Mitrovics rezidenciát a kácsárdi hegyen.
Ha a történelemben kicsit kutakodunk rátalálhatunk bizonyos feljegyzésekben, Mitrovics Gyula professzor nyári rezidenciájára, bár én nagyon kedves idős néniktől kaptam ezeket az információkat. Úgy emlékeztek vissza az évtizedeken át apáról fiúra öröklődött történetekre, mintha csak tegnap történt volna. Megemlítették Teleky gróf vadászkastélyát, ami egy kicsit lentebb található a hegy belsejéből eredő meleg vízzel együtt. Szó esett a professzor fiáról, aki a kácsárdi iskolában tanított és beleszeretett a grófkisasszonyba és egy máig is ismert dalocskát is írt neki. Igazi mesének tűnt és a táj is igazi mesebeli. Hosszú órákon át lehet hallgatni őket , ezeket a sváb embereket, akiknek az emlékei felbecsülhetetlen értékkel bírnak. A mai napig egy összetartó, dolgos közösségben élnek, akik büszkén megtartották hagyományaikat.
A csodálatos zempléni hegyek szívében, gyönyörű panorámával, mesebeli csönddel körül ölelt , erdő szélén található, rezidencia , büszkén magasodik a fák fölé , ékeskedik a birtok közepén. Messziről is jól látható a kácsárdi-hegy oldalában, ahogyan közelítünk a falu felé. Szemünk előtt láthatjuk a Fekete hegyet, az Aranybányát, a Megyer hegyet, a Szava hegyeket, ahol a nagy vadállomány a vadászatot biztosítja , és ahol a híres Tokaji borokat termelik. Egymástól távol egy egy kis tanya, ahol kecskéket nevelnek, sajtot készítenek, vagy gazdálkodnak az ott élők. A faluban a régi iskolát elérve egy nagyon szép kis erdei úton tudjuk megközelíteni a birtokot, amiben saját tulajdonrész van. Előkertjében nemes szőlőültetvény fogadja az arra járót, aminek legelső töveit 1911- ben telepítettek. Az ingatlanhoz érve egy 112 nm-es, kőből épült, 60 cm-es falazattal rendelkező, stabil házat láthatunk. Ezek a falak télen benntartják a meleget, nyáron hűs levegőt biztosítanak a szobákban pihenőknek.Télen 3 hatalmas cserépkályhája biztosítja a megfelelő hőmérsékletet. Az ingatlan középső részén egy nappali-étkező foglal helyet. Ebből közelíthetjük meg a 3 szobát , konyhát, fürdőszobát, wc-t. A vizet egy fúrt kút biztosítja, amit 36 méterről egy hidrofor segítségével juttatnak a házba. Jelenlegi tulajdonosa ivóvíznek is használja. Nagyon szépen megtartották az eredeti stílusát, és vigyáztak arra, hogy még mindig olyan nemesi légkört sugalljon, mint régen. Alatta pince, ami hűvösen tarthatja a finom hegyaljai borokat.
A nyári kertben a hatalmas hársfák alatt, vagy a gyönyörűen virágzó rózsák között alkalmunk nyílik a pihenésre, meditációra, a beszélgetésre, a sváb szalonnát és a hegyesi bort kóstolgatva.
A tulajdonossal bebarangoltuk a környéket, hiszen az ingatlan közvetlen közelében 6 Hrsz-on összesen 25 332 nm zártkerti területen szőlő és gyümölcsös is tartozik az ingatlanhoz. Ebben található : barackos, szilvás, diófás és mandulás. ( Ez külön is megvásárolható) Jelenlegi tulajdonosa nagyon gondosan ápolja, dédelgeti ezeket a termő fákat.
Most eladná, olyan embernek, aki ugyanúgy beleszeret ebbe a tájba , mint ő. Akinek tervei vannak, aki szereti a természetet, aki elbújna a mindennapi nyüzsgéstől, aki befektetne és tovább fejlesztené, vagy esetleg vadászattal foglalkozna itt. Ha felkeltette érdeklődését hívjon és tekintsük meg együtt.
Érdeklődés
Kulcsár Erika
Az értékesítő:
Kulcsár Erika
Otthon Centrum Miskolc
+36 70 716 9436
 
 
 
 
 
 
Küldés